Tulin kiireellä töistä kotiin, leipasin gluteenittoman suolapiirakan kun ystävättäreni aikoi piipahtaa. Häntä ei alkanut kuulumaan, joten soitin että missä hän viipyy? ...oli hiihtämässä ja oli unohtanut ilmoittaa minulle, mur, mur...
Ihanaa piirakkaa tuli ja popsin itse ison palan salaatin kera, nam.
Meillä ei ole onneksi ruoka-aineallergioita, mutta ystäväpiirissä on joitakin joilla on keliakia siksi olen testaillut gluteenittomia leivonnaisia ja tämä piirakka on ehdoton suosikki myös meillä. Tämä on jotenki mehevämpi kuin perinteinen vehäjauhopiirakka. Laitan tähän myös ohjeen jos joku haluaa kokeilla.
Elikkäs tämmöseen pyöreään piirakkavuokaan tulee vähistä aineista piirakka. Yleensä teen tämän tuplana koskapa pieni rahkapurkki on 250 g. Sitten jaan taikinan kahtia ja pakastan toisen puolen niin on kätevä joskus nopsaan tehä piirakka kun taikina on jo valmiina.
125 g voita, 125 g sempperin gluteeniton hieno jauhoseos, 125 g maitorahkaa ja 1 tl leivinjauhetta (saa olla iso teelusikka)
Laitoin kaikki aineet tuommoseen philipsahkeran kulhoon ja taikinakoukut paikoilleen ja annoin sekoittua kunnolla. Sitten jauhotetuilla käsillä ja -kaulimella tasoittelin taiknan leivinpaperin päälle piirakkavuokaan sopivaksi. Nostin vuokaan ja lisäsin täytteen.
Täyte: Pitkäjyväistä riisiä n. 2,5 dl keitettynä, jauhelihaa 300 g paistettuna nämä sekaisin ja siihen sitten mausteita mielen mukaan (aurajuusto sopis tähän hyvin, mutta kun mies ei siitä pidä) mukaan säilykepaprikaa ja sitten toisessa kulhossa sekottelin 2 kananmunaa, 1 dl kermaa, 1 iso ruokalusikallinen creme Bonjour Cusinea/valkosipuli-yrtit makua ja vielä 2 dl juustoraastetta ja siihenkin ehkä vähän aromisuolaa ja pippuria. Mukaan heitin vielä hiukan paahdettua sipulia.
Paitetaan 200 asteessa noin 20-25 min
Kebab lihasta tulee myös hyvä ja savuporomurusta ja lohesta ja..............ja mistäpä ei!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.