Kävin kylillä ja ostelin yhtä ja toista, mutta sellaisia hyvän mielen asioita olivat Goji-marjat, joita ostin tuosta ruotsin kaupasta (lähikaupastamme tai ainakin melkein). Kuopukseni oli saanut matkaevääksi Japaniin  ystäviltään kyseisiä marjoja ja mainosti niitä kovasti...nyt kun näin kaupassa niin pitihän niitä ostaa....ja Pentikiltä ostin 4 mukia (miksiköhän neljä ? ...eiväthän ne riitä mihinkään) viime vuoden joulumallistoa, olen ihaillut noita monesti, mutta en ole katsonut tarvitsevani, nyt tarvitsin ;))

Edit: Goji-marjoista löydät tietoa mm. täältä.

...niin ja niistä Goji-marjoista sanotaan seuraavaa:  Pellohallenissa nämä maksoivat 23.90 sek eli 2,40 euroa. Ei paha, kun niitä syödään vain muutama gramma päivässä.

Goji-marja

Aurinkokuivattu Goji-marja. Ravintorikas hedelmä. Alkuperämaa Kiina. Saattaa sisältää jäämiä pähkinöistä.

Goji-marja (Lycium barbarum).

Goji-marja tulee Tiibetistä ja kasvaa korkealla Himalajan rinteillä. Oranssinpunaiset, pienet, soikeat marjat maistuvat kirsikan ja karpalon sekoitukselta. Marjat ovat tuoreina makeita, mehukkaita ja herkullisia. Kuivattuina ne muistuttavat rusinoita.

Goji-marjoja pidetään maailman ravinteikkaimpana hedelmänä, ja niissä on lukuisia erilaisia ravintoaineita. Ne sisältävät 21 eri mineraalia, mm. rautaa, kalsiumia, kaliumia, kromia, kuparia, mangaania, magnesiumia, natriumia, seleeniä, fosforia ja sinkkiä.

Lisäksi niissä on runsaasti antioksidantteja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Goji-marjoissa on 500 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiineissa ja 12 kertaa enemmän proteiinia kuin omenoissa ja mansikoissa. Lisäksi marjat sisältävät 18 aminohappoa sekä vitamiineja A, B1, B2, B6 ja E.

Betakaroteenia niissä on enemmän kuin porkkanoissa. Goji-sana tarkoittaa 'iloista', ja sanotaan, että jos syöt niitä aamulla, olet iloinen koko loppupäivän! Goji-marja sisältää enemmän antioksidantteja kuin mikään muu hedelmä.

Pakkohan näiden tehoa on kokeilla;))