Tässäpä kuva tekemästäni proteiinileivästä eli siemenleivästä. Paljon kuituja ja paljon proteiinia, mutta vain vähän hiilareita. Laitan myös ohjeen tähän alle.

yksi annos

raaka-aine

             
 

100g sis.hh

 grammoina

1g

annos

       

4 kananmunaa

0,30

200

0,00

0,60

       

1-1,5 dl turkkilaista jogurttia,smetanaa tai ranskankermaa

5,10

150

0,05

7,65

       

1,5 tl leivinjauhetta

   

0,00

0,00

       

loraus kookosöljyä tai rypsiöljyä tai sulaa voita

   

0,00

0,00

       

1 tl suolaa mieluiten ruususuolaa tai hienoa merisuolaa

   

0,00

0,00

       

4 rkl pellavansiemenrouhetta

6,00

10

0,06

0,60

       

60 g vehnäleseitä(mieleuiten karkeita)

9,00

60

0,09

5,40

       

50 g seesaminsiemeniä

11,20

50

0,11

5,60

       

45 g auringonkukansiemeniä kuorittuja

12,60

45

0,13

5,67

       

30 g kurpitsansiemeniä

13,00

30

0,13

3,90

       

10g hasselpähkinärouhe tai mantelirouhetta

3,00

10

0,03

0,30

       

20g soijajauhe

16,00

20

0,16

3,20

       

40g mantelijauhe

6,50

40

0,07

2,60

       

20g fiberhuskia tai 1 tl psylliumia ei ole pakollinen

5,50

20

0,06

1,10

   

1 siivu sis. HH

       

36,62 HH/leipä

 

2,44

g

Yhdestä leivästä tulee 10-15 siivua, kylmänä onnistuu leikata tosi ohuita siivuja ja on tuhtia syötävää.

         

Vatkaa munista rakenne rikki, lisää partaäijä, smetana tai ranskankerma sekä suola, leivinjauhe ja öljy.

     

Sekoita kuivat aineet taikinaan lusikalla tai puuhaarukalla. Seos saa jäädä löysäksi. Kaada leipä vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50 min.

               

Annoksesta tulee yksi vuokaleipä.

               

Leipään voit käyttää haluamiasi rouheita  ja siemeniä, mutta punnitsemalla aineet voit tarkkailla hiilihydraatteja.